Illencs pel Català


Arrel dels atacs indiscriminats que actualment està patint la llengua pròpia de les Illes Balears, neix Illencs pel Català. Els abusos comesos durant els últims mesos pel Govern de les Illes Balears, encapçelat per José Ramón Bauzá, representen una agressió frontal contra la identitat del nostre poble. Les retallades lingüístiques caracteritzen la política del Govern, que, preocupat d’escoltar les urnes (però no les persones), s’encarrega de dur a terme veritables ofenses contra la cultura pròpia.

El passat 25 de març, l’Obra Cultural Balear va convocar una manifestació multitudinària en defensa de la llengua catalana. “Sí a la nostra llengua” n’era el lema. L’èxit de convocatòria va ser clamorós: més de 50.000 persones unides per la llengua ompliren els carrers de Palma. Dies abans, un grup de joves convocava a Barcelona una manifestació en solidaritat amb la marxa per la llengua de Palma. I més d’un miler de persones es varen concentrar per denunciar la política genocida del Govern balear.

I és que la preocupació d’una gran part de la comunitat illenca del Principat per la situació d’apartheid lingüístic que el govern de José Ramón Bauzá imposa a Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera, no té fronteres. La modificació de la Llei de normalització lingüística; la supressió del Decret de mínims, que establia que el 70% de les classe es fessin en llengua catalana; el projecte de Llei de funció pública, on el català passa de ser un requisit a ser un mèrit; el tancament de mitjans com Ona Mallorca i Televisió de Mallorca; la castellanització de la televisió pública IB3; o la paralització de les subvencions públiques a la premsa en català, són només alguns exemples de la política més retrògada i incívica dels últims temps.

Davant els retrocessos en política lingüística, des d’Illencs pel Català lluitam contra les retallades lingüístiques i donam suport a totes les accions que defensin la cultura, la llengua i la història del nostre poble.

Perquè retallar la nostra llengua és retallar la nostra identitat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s